marți, 24 aprilie 2012

M&Ms Cookies

M&Ms Cookies sunt delicioase şi extrem de amuzant de pregătit, mai ales dacă aveţi copii. Prima dată le-am mâncat ȋn America şi am rămas foarte impresionată. Chiar dacă sunt mega-dulci şi extra-calorice, sunt o bucurie atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. După cum fac de cele mai multe ori când fac o reţetă nouă, mă duc direct la sursă. Site-ul american cu muuulte reţete de dulciuri, la care eu apelez de fiecare dată, este joyofbaking.com. Vi-l recomand cu mult drag, mai ales dacă vă plac dulciurile ȋn varianta americană :)

Ingrediente

260 g făină
1 ¼ linguriţe bicarbonat de sodiu (atenţie, nu de amoniu!)
¼ linguriţă sare
170 g unt la temperatura camerei
130 g zahăr
140 g zahăr brun
1 ou mare
1 gălbenuş
1 ½ linguriţe esenţă de vanilie
200 g M&Ms, Smarties sau alte bombonele asemănătoare


Cum procedăm?

Întru-un bol mare, amestecaţi făina, bicarbonatul de sodiu şi sarea, iar ȋn alt bol mixaţi untul şi zahărul pentru câteva minute. Peste unt şi zahăr adăugaţi, gălbenuşul şi esenţa de vanilie şi mixaţi bine. 


Adăugăm treptat făina, amestecând continuu până incorporăm toată făina. 


Dacă aluatul este moale, ȋl ȋnvelim ȋn folie alimentară şi ȋl dăm la frigider pentru 30-60 min. 


Înainte să scoatem aluatul din frigider, preȋncălzim cuptorul la 180 grade şi aşternem ȋntr-o tavă mare hârtie de copt. Asta ca să avem totul pregătit. Dacă aluatul este ȋncă destul de greu de manevrat (adică lipicios), ne putem ajuta de făină pentru a forma nişte discuri cu diametrul de aproximativ 7-8 cm şi groase de 2 cm. Discurile se aşează ȋn tavă la distanţă de minim 10 cum unele de altele pentru că se vor lăţi foarte mult. Apoi ne ocupăm de decorare, adică umplem bine discurile cu bombonele. Nu vă temeţi să puneţi multe pentru că fursecurile se vor lăţi, deci bombonelele se vor distanţa. 


Tava cu cookies se dă la cuptor pentru aproximativ 12-13 minute, dar cel mai sigur este să le verificaţi după 10 minute pentru a fi siguri că nu se ard. Bunătăţile noastre sunt gata când au prins culoare, iar marginile ȋncep să se maronească (atenţie, nu să se ardă!). 

Fursecurile se scot din cuptor, se lasă 2 minute să se domolească, apoi se transferă cu o spatulă pe un grătar unde le veţi lăsa până se răcesc complet. 

Chair dacă pare o reţetă complicată, să ştiţi că nu e...abosolut deloc :) Secretul este să lucraţi cu drag. Mie mi-au ieşit vreo 22 mega-cookies, care au dispărut ȋn mai puţin de 2 zile. Nici nu mai trebuie să menţionez cât au fost de bune, nu ? Vă doresc poftă bună :)




Cookies cu un pahar de lapte. Ce poate fi mai bun la micul-dejun?


Şiii...cocoşul familiei :))


4 comentarii:

  1. Si eu le fac copiilor!foarte bune.Azi am avut brownies Cupcakes cu m&m si alte minunati :).Foarte frumoase ți-au ieșit!O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paradis :) Eu le-am facut pentru copii casei, adica tatal meu, prietenul si eu :D O zi frumoasa si insorita iti doresc!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cu siguranta ii vor placea :) Pupici pentru blondina mica!

      Ștergere